Składniki na ciasto naleśnikowe:
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżka kakao
Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki, następnie je wystudzić. Temperatura pokojowa wystarczy, nie muszą być z lodówki.
Składniki na masę:
- śmietana kremówka 30%
- cukier puder do smaku
Nakładamy na naleśniczki, składamy w kopertki, ustrajamy wedle życzenia.
Tym którzy się odchudzają proponuję nadzienie w wersji light - serek homogenizowany naturalny, z 5 dag wiórków kokosowych i cukier puder do smaku. Wszystko razem zmiksować i nakładać do naleśnika.
W obu wersjach naleśnik jest wręcz przepyszny :)
Ciekawostka: Jeśli ktoś się zastanawiał, czy w obecnych czasach w warunkach domowych można zrobić sobie masło, to wyjaśniam, że można :D Mi za pierwszym razem udało się ze śmietany kremówki zrobić masło, bo zbyt długo ją miksowałam na zbyt dużych obrotach :D
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz